Els polígons

Malloles. Aquest domus o casa fort no sols ha donat nom al carrer on està situada, sinó a un dels polígon industrials de Vic. Era un casal murallat amb murs i espitlleres de l’època medieval, transformat en mas al segle XVII I refet recenment per altres usos.

Les Casasses. Era un antic mas del terme de Vic del qual hi ha constància al cadastre de 1755. Ha donat nom a un polígon de la zona nord est de Vic.

Bruguer. Fa referència al mas medieval i al pont sobre el Gurri, al terme de Vic, al camí de Folgueroles, que han donat nom al polígon industrial que creix a les proximitats.

Malloles: 0,57 Km2

Cassasses: 0,27 Km2

Bruguer: 0,19 Km2

Disposem de gairebé 700 lluminàries viàries disposades majoritàriament en voreres, mitjanes i aparcaments. Les potències d’aquestes lluminàries estan entre els 50 watts i els 150 watts.

Disposem de gairebé 600.000 m2 d’espais verds repartits en diferents categories tals com altres espais lliures, elements de vialitat, espais de transició amb l’entorn natural, espais verds en equipaments, espais vinculats a la xarxa hidrogràfica, jardins i parcs. Alguns d’ells amb un manteniment específic diferenciat que consisteix en fer segues regulars dels perímetres i deixar la resta d’espai amb creixement vegetatiu natural fins al seu assecament, això permet fomentar la biodiversitat de la zona.


Disposem de gairebé 6.500 unitats de diferents especies d’arbrat on les més abundants son el Celtis australis, l’acer Pseudoplatanus, el Querqus pubescents, el Platanus Xacerifolia i el Cedrus deodara.

També destacar que a tocar de la zona industrial de les Cassasses tenim una zona d’aiguamolls, concretament els aiguamolls de les Casasses, amb un espai de més de 10 hectàrees format per un conjunt d’elements que permeten potenciar la biodiversitat de l’entorn:

  • Riu Gurri: neix als plans de Sobrevia, a Seva, i recull tota l’aigua del sector meridional de la Plana de Vic, fent un seguit de meandres fins arribar al Ter on desemboca a l’alçada de Roda de Ter. El topònim “Gurri” està relacionat amb el color vermellós que té la seva aigua després d’aiguats intensos. El Gurri entra a Vic pel sud a la zona de Can Soler i va formant els meandres de Can Solar, de Benages, del Pas (avui abandonat), de la Codineta i el de les Casasses, per abandonar el terme municipal entrant a Gurb.

  • Bosc de ribera: bosc d’espècies caducifòlies que creix a banda i banda del riu, en contacte amb l’aigua i que fa una funció bàsica per aconseguir un bon estat ecològic del riu. Un bosc de ribera ben conservat i desenvolupat és bàsic per a la salut de l’ecosistema.

  • Les basses i aiguamolls temporals: important refugi per a motles espècies d’invertebrats, aus, amfibis i mamífers que necessiten aigües tranquil·les per desenvolupar-se.

  • Arborètum de fruiters: representació d’algunes espècies de fruiters autòctons que hi havia hagut a moltes masies i horts i que avui pràcticament han desaparegut. Té una superfície de 3450 m2. La major part de la fruita que produeixen és una font d’aliment per a la fauna de l’espai de les Casasses. Hi trobem les següents varietats: perera cuixa de dama, perera Sant Jaume, perera coure, perera d’hivern, perera xata, cirera de Santa Llúcia, pomera camosa, pomera de Santa Eugènia, pomera terrera, figuera, prunera, magraner, codoner, avellaner, noguera, nesprer del país, presseguer gavatx, presseguer mollar vermell i presseguer de vinya.

  • Horta municipal: amb prop de 50 horts que cultiven diferents usuaris i entitats de la ciutat, per a autoconsum i totalment ecològics.

Disposem de gairebé 80.000 m2 de voreres amb una amplada aproximada de 2,50 m i formades per una part de sauló, on hi ha la part vegetal de la mateixa (arbrat i  espai verd viari) i la part física transitable executada majoritàriament amb una capa d’acabar de 15 cm de formigó en massa.

La infraestructura de la xarxa de sanejament residual i pluvial és de més 21.0000 ml, dels quals gairebé 5.000 ml son executats amb xarxa separativa pluvial.  Aquesta infraestructura està executada amb canalitzacions de diferents seccions i diferents materials, aquests son bàsicament formigó, formigó armat, PP/PE corrugat de doble capa i PVC.

Pròximament

Respecte a la senyalització vertical, tenim un total de 446 unitats de diferents tipus de senyals verticals, ja siguin de trànsit, banderola de carrer, informativa,…

Respecte a la senyalització horitzontal, pintura, tenim un total de 146 unitats de passos de vianants de 4 ml amb les respectives línies de retenció i 329 unitats de diferent simbologia de pintura viaria tals com, stop, cediu el pas, …

Pròximament

Parada de transport públic amb 3 línies d’autobús interurbà:
    • Línia 449 Vic-Roda de Ter-Manlleu-Torelló
    • Línia 460 Vic-Roda de Ter-L’Esquirol
    • Línia 462 Vic-Roda de Ter-Rupit
Disposem de 2 àrees d’aparcaments públics de camions
    • Àrea d’aparcament Pol. Ind. Malloles
    • Àrea d’aparcament Pol. Ind. Casasses
Disposem de 8 bosses d’aparcament per a vehicles Disposem de 20 places d’aparcament de bicicletes a la via pública i 8 places reservades d’aparcament per a motocicletes Disposem de 9 places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda

La xarxa d’abastament dels polígons industrials de Malloles, les Casasses i el Bruguer del municipi de Vic està formada per 20,3 km de canonada, amb diàmetres compresos entre els 100 i els 300 mm. Es considera que aquesta xarxa té una configuració mallada, en la qual, els tubs es troben interconnectats entre ells per més d’un punt. Aquesta configuració permet optimitzar la pressió de subministrament i la qualitat de l’aigua. Els subministrament als abonats es realitza mitjançant 353 escomeses, de les quals 252 els abasteixen d’aigua potable i 101 alimenten instal·lacions interiors contra-incendis.

Des de l’any 2018, aquesta xarxa conforma un sector hidràulic dins de l’abastament del municipi de Vic, en el qual es controlen els cabals i volums d’aigua subministrada i, alhora, es regula la pressió de subministrament. La regulació de la pressió permet minimitzar l’aparició de fuites, en tant que es redueix l’estrès a què es troben sotmesos els materials. En aquest sector hidràulic, Aigües de Vic, S.A. hi va subministrar 966 742 m3, dels quals se’n varen registrar als comptadors dels abonats 941 216 m3, obtenint un rendiment del 97,36%.